Find your fun

ABOUT FESTIVAL

 

Završen treći „Beogradski Manifest“ - najposećeniji festival do sada
Treći Festival manifestacija i destinacija „Beogradski Manifest“ je prevazišao sva očekivanja. Tokom tri festivalska dana Kalamegdan je posetilo preko 90.000 ljudi, koji su uživali u bogatim programima i lepom vremenu. Ovogodišnji festival je, od samog otvaranja, protekao u predivnoj atmosferi koju su, pored izlagača, stvorili i brojni posetioci.

Festival je otvorio ministar Rasim Ljajić rekavši da će „Beogradski Manifest“ iz godine u godinu obarati sve rekorde. „Ovo je najbolja prilika da Srbija pokaže šta sve ima, ne samo od manifestacija, već i značajnih turističkih destinacija“ istakao je ministar Ljajić. Zadovoljstvo što je i njegova zemlja dobila priliku da se predstavi na Beogradskom Manifestu, izrazio je i ministar turizma Crne Gore, Pavle Radulović.

 Uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda i 15 renomiranih domaćih i stranih kompanija, organizator je uspeo da obezbedi da ove godine ulaz bude besplatan za sve posetioce.

U toku dana Gornji grad Beogradske tvrđave bio je ispunjen dečjom grajom i zvucima Srbije, ali i programima koje su pripremili brojni učesnici iz zemlje i inostranstva. Tokom tri dana na glavnoj bini je izvedeno oko 30 programa, a svoju ponudu je predstavilo preko 65 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva. Pored degustacija gastronomskih specijaliteta i pića, posetioci su učestvovali i u aktivacijama izlagača u kojima su osvojili besplatne letnje aranžmane i avionske karte. 

U brojnim radionicama svoju kreativnost je iskazalo na hiljade mališana, a najbolju zabavu su pronašli u velikom dečjem gradu. U zoni Mašta može svašta i velika i mala deca su uživala u brojnim pozorišnim, baletskim, kulturno-umetničkim i plesnim predstavama, a maskote i klovnovi su uspeli da izmame osmehe čak i najstarijih.

U bioskopu na otvorenom je prikazano 10 filmova, a posebnu pažnju je privukao turski film "Oko Istanbula". Velike simpatije i nostalgiju posetilaca su izazvali automobili old tajmeri, dok su veliki šareni leteći baloni na jedinstven način ukrasili Kalemegdan.

Treći po redu festival manifestacija i destinacija je bio bogat i raznovrstan, što dokazuje pozitivna reakcija brojnih posetilaca, ali i veliko zadovoljstvo izlagača koji su se potrudili da se predstave u najboljem svetlu.

 


Belgrade manifest is the largest family festival in a region positioned past years as unique event promotion platform and tourist destinations in Serbia and region.

The concept of festival allows visitors to spend a fun and well Family Day, explore the regional tourist offer possibilities as well as interesting and interactive manifest partners brand presentation.
The Belgrade Manifest content primarily cherish family values.

FAMILY. ENTERTAINMENT.
A SMILE. HAPPINESS. EMOTION.
DIFFERENT DAY – A DAY FULL OF FUN


Creative and imaginative ideas combines tradition and modern times, providing entertainment for all ages and covering the most diverse level of interest. In addition to most interesting events and destinations in one place, visitors can participate in various festival scenery, see attractive music & dance programs and colorful carnival parade. The youngest can watch theatrical shows, children's choirs performances and also participating in numerous creative workshops and interactive games.

Gastronomy dedicated Festival segment is intended to all fans of good taste. Visitors have the opportunity to enjoy the traditional various climes cuisine, exchange recipes with culinary champions and familiarize with the specialties on-site prepared by the chefs from all around the world.

Attraction, tourism, culture, beauty, health, children, education, performance, promotions and gustation are aligned as program content of the festival allowing visitors to follow their interests walking through the festival and  spend wonderful day with their family. All conceptual contemporary festival content will take place on one of the 4 stages and the festival booths.