Pronadji svoju zabavu

O FESTIVALU

 

Završen treći „Beogradski Manifest“ - najposećeniji festival do sada
Treći Festival manifestacija i destinacija „Beogradski Manifest“ je prevazišao sva očekivanja. Tokom tri festivalska dana Kalamegdan je posetilo preko 90.000 ljudi, koji su uživali u bogatim programima i lepom vremenu. Ovogodišnji festival je, od samog otvaranja, protekao u predivnoj atmosferi koju su, pored izlagača, stvorili i brojni posetioci.

Festival je otvorio ministar Rasim Ljajić rekavši da će „Beogradski Manifest“ iz godine u godinu obarati sve rekorde. „Ovo je najbolja prilika da Srbija pokaže šta sve ima, ne samo od manifestacija, već i značajnih turističkih destinacija“ istakao je ministar Ljajić. Zadovoljstvo što je i njegova zemlja dobila priliku da se predstavi na Beogradskom Manifestu, izrazio je i ministar turizma Crne Gore, Pavle Radulović.

 Uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda i 15 renomiranih domaćih i stranih kompanija, organizator je uspeo da obezbedi da ove godine ulaz bude besplatan za sve posetioce.

U toku dana Gornji grad Beogradske tvrđave bio je ispunjen dečjom grajom i zvucima Srbije, ali i programima koje su pripremili brojni učesnici iz zemlje i inostranstva. Tokom tri dana na glavnoj bini je izvedeno oko 30 programa, a svoju ponudu je predstavilo preko 65 turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva. Pored degustacija gastronomskih specijaliteta i pića, posetioci su učestvovali i u aktivacijama izlagača u kojima su osvojili besplatne letnje aranžmane i avionske karte. 

U brojnim radionicama svoju kreativnost je iskazalo na hiljade mališana, a najbolju zabavu su pronašli u velikom dečjem gradu. U zoni Mašta može svašta i velika i mala deca su uživala u brojnim pozorišnim, baletskim, kulturno-umetničkim i plesnim predstavama, a maskote i klovnovi su uspeli da izmame osmehe čak i najstarijih.

U bioskopu na otvorenom je prikazano 10 filmova, a posebnu pažnju je privukao turski film "Oko Istanbula". Velike simpatije i nostalgiju posetilaca su izazvali automobili old tajmeri, dok su veliki šareni leteći baloni na jedinstven način ukrasili Kalemegdan.

Treći po redu festival manifestacija i destinacija je bio bogat i raznovrstan, što dokazuje pozitivna reakcija brojnih posetilaca, ali i veliko zadovoljstvo izlagača koji su se potrudili da se predstave u najboljem svetlu.

 


Beogradski Manifest je najveći porodični festival u regionu koji se prethodnih godina pozicionirao kao jedinstvena platforma za promociju  manifestacija  i turističkih destinacija iz Srbije i regiona. 

Koncept festivala omogućava posetiocima da se kroz zabavan i kvalitetno proveden porodični dan, upoznaju sa mogućnostima koje nudi regionalna turistička ponuda kao i da se na zanimljiv i interaktivni način predstave brendovi partnera manifestacije.

Beogradski Manifest kroz svoje sadržaje neguje prevashodno porodične vrednosti.

PORODICA. ZABAVA.
OSMEH. SREĆA. EMOCIJA.
DRUGAČIJI DAN – DAN PUN ZABAVE

Kreativnim i maštovitim idejama spaja tradiciju i savremeno doba, pružajući zabavu za sve uzraste i obuhvatajući najrazličitija intresovanja. Posetioci pored najzanimljivijih manifestacija i destinacija na jednom mestu mogu učestvovati u raznim aktivacijama partnera festivala ali videti i atraktivne muzičke plesne programe kao i šarene karnevalske povorke. Najmlađi mogu da gledaju pozorišne predstave, nastupe dečjih horova, učestvuju u brojnim kreativnim radionicama i interaktivnim igrama.

Segment festivala posvećen gastronomiji namenjen je svim uživaocima dobrog ukusa. Posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj kuhinji raznih podneblja, razmene recepte sa šampionima gastronomskih manifestacija i upoznaju se sa specijalitetima koje na licu mesta pripremaju majstori kulinarstva iz celog sveta.

Atrakcije, turizam, kultura, lepota, zdravlje, deca, edukacija, performansi, promocije i degustacije kao programski sadržaji festivala, usklađeni su na način da posetiocima omoguće da svoja interesovanja prate šetajući kroz festival iskoristivši na najbolji način svoj dan sa porodicom i prijateljima. Svi sadržaji ovog konceptualno savremenog festivala odvijaće se na nekoj od 4 bine kao i na festivalskim štandovima.